Köpa bostadsrätt

Om föreningen Östertull


I stadsdelen Sala backe i Uppsala finner du bostadsrättsföreningen Östertull. Föreningens sexton hus, som byggdes 1951–1952, är av olika karaktär och är samtliga en produkt av 1950-talets tankar och idéer.

Föreningens gårdar, med över sjuttio år på nacken, är gröna, uppväxta och lummiga. I föreningen finns 327 lägenheter, 39 lokaler, gym och gästlägenhet för boende.

Brf Östertull ligger på bekvämt avstånd från all tänkbar service. I omedelbar närhet ligger vårt lokala centrum, Brantings torg. Med cykel tar det mindre än tio minuter till centrala Uppsala eller Gränbystaden, stadens riktiga shoppingtempel. Lite längre är det till Boländernas handelsområde, men det är fortfarande cykelavstånd.

För den som hellre åker bil finns det gott om parkeringar, dels föreningens egna platser men också boendeparkering på gatorna i området. Även lokaltrafiken är väl utbyggd så man behöver inte vänta länge på en buss.


Inför ditt köp

Nedan hittar du matnyttig information relaterat till ditt bostadsrättsköp.

Här finner ni föreningens dokument.


Att tänka på

Överlåtelsen blir inte färdig förrän BRF Östertull har godkänt dig som ny medlem.

Kontrollera att alla uttagna nycklar till lägenheten finns. Stäm av antalet nycklar med vicevärden, se kontaktuppgifter.

Du som köpare har undersökningsplikt att identifiera eventuella brister i bostadsrätten.

Gör upp om hur eventuell el ska delas upp mellan köpare och säljare. Vicevärden läser av mätarställningen på överlåtelsedagen.

Du kan inte ställa dig i kö för parkeringsplats/garage förrän dagen då du flyttat in.

Tänk på att din hemförsäkring ska ha bostadsrättstillägg.

Glöm inte att adressändra!